Rüya Öğretmen Öğrencisi İçin Yaptıklarıyla Tüm İlçenin Sevgisini Kazandı

Mardin iline bağlı Yeşilli ilçesi Mehmet Emin Demir Anadolu Lisesi kadrosunda İngilizce öğretmeni olarak görevine devam eden Rüya Kutnal Tümyanak, iki senedir bu okulda öğretmenlik görevini üstleniyor. Göreve atandığı günden bu yana birçok öğrenci ile tanışan Rüya Öğretmen, eğitime devam eden ilçeye bağlı Aluç köyünde ikamet eden Serhat adlı öğrencisi hakkında ulaştığı bilgiler ile öğrencisinin ve ailesinin zor bir durumda olduğunu tespit etti.

Rüya öğretmenin sınıfında eğitim alan Serhat’ın babası yıllar öncesine vefat ettiğinden dolayı evlerinin yapımı tamamlanmamış olduğundan yeni evlerine geçemedikleri için eski yıkık dökük bir evde yaşamaya devam ediyorlardı. Aile gerekli maddi duruma da sahip olmadığı için evin yapımının tamamlanması mümkün olmuyordu.

Rüya Öğretmen Ailenin İmdadına Koştu

İngilizce öğretmeni Rüya Kutnal Tümyanak, öğrencisinin yaşadığı zor koşulları göz önünde bulundurarak, onlara bir iyilik yapabilmek için girişimlerde bulundu. İlk aşamada öğrencisi Serhat için çevresine yardım çağrısında bulunan Rüya Öğretmen, birçok kişiden gelen yardım cevaplarıyla da kısa sürede istenileni sağlamayı başardı.

Rüya Öğretmen çevresindeki birçok kişinin çağrılarına cevap vermesiyle birlikte evin tamamlanabilmesi için imkanları da elde etti. Evin hem inşaat çalışmalarının hem mutfak bölümünün hem de eksik eşyalarının tamamlanabilmesi için yapılan yardımlar ile ev oturulabilir bir hale getirildi.

Rüya Öğretmen tarafından verilen tüm bu çabayla birlikte öğrencisi Serhat için yeni bir yaşam şansı doğarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yusuf Avlanmaz ise bu başarıyı göz ardı etmeyerek, Rüya Öğretmen’e bir başarı belgesi takdim etti.

6 Yorum

  1. Arkadaşlar,kardeşler herkesin bakış açısı farklı hiç birimiz başka birine laf soylemeye hakkımız yok,hele hakaret etmeye hiç hakkımız yok, herkesin sevabıda günahıda kendine,kılık kıyafet herkesin kendi tercihi saygı duymalıyız,insanları dış görünüşüyle,memleketiyle,mezhebiyle değerlendirmeyi yanlış buluyorum önemli olan kişinin niyeti,vizyonu,projeleri,misyonu ve eserleriyle değerlendirmek gerekir bence(herkesten özür dilerim kafanızı sişirdiysem)

  2. He başarı belgesi. Bir de büyük bir iş yapmış gibi yanina geçip fotoğraf çekiniyorlar. O rüya öğretmenin okulunda hizmetli var mı? Onun maaşı ile rüya öğretmenin maaş bordrosunu yan yana getirin fark var mı? Emeğe saygı. El insaf. Okuyanla okumuyani bir tuttular. Nerde kaldı 17 yıllık eğitim, tyt AYT, kpss, mülakat. Adaletiniz batsın.

  3. Tüm bu işleri yapması gereken Kaymakam da öğretmene başarı belgesi vermiş. Hiç utanmadan hem de. Siz ne işe yarıyorsunuz acaba?

  4. Me güzel ,hem yardımsever hem öğretmen tebrık ederim nazık kıymetlı davranışından dolayı harıkasın rüya öğretmen,İş insanları bu haberı umarım görmüşler Diyarbakırdan selamlar

  5. Eşimde 30 yıllık öğretmen aynısını yaptı yıllardır negüzel rüya öğretmenden Allah razı olsun iyilik yayılsın tüm dünyaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu